10 livsmedel som dödar testosteronnivåer

Tasty hotdog in hand. Isolated on a white background.

Någonsin undrat om du kunde sabotera din förmåga att bygga muskler genom att äta mat som dödar testosteronnivåer? Antagligen inte. Faktum är att det förmodligen aldrig har inträffat för de flesta män att livsmedel som sänker testosteronnivåerna ens existerar.

Tja, existera de. Och det är dags att du eliminerar dem från din kost till det goda av dina energinivåer, ditt gym och din libido.

Klara upp och skära dessa 10 t-nivå dödande matar från din diet just nu eller möter konsekvenserna:

1 Lin

Lin kan komma som hela frön, eller det kan fräsas eller mals. Oavsett hur du skär det, tärning det, krossa det eller blanda det, innehåller det fortfarande lignaner, som kan döda t-nivåer. Håll ditt intag lågt, eller hellre klipp ut det helt och hållet. Och det gäller förframgjorda livsmedel som innehåller lin också, som linskördar.

2 Sodapops

Du kanske gillar dina söta drycker, men de kan orsaka kaos med dina testosteronnivåer. Och läsk är en sådan dryck. Det är i grunden en hög dos av flytande socker som sänker testosteron och har inga återlösande egenskaper. Gör matte. Ge upp det och ta upp det mer, om du vet vad jag menar.

3 Konventionella produkter

Nyckelordet här är “konventionellt”. Detta innebär att producera som är upptagen med hjälp av bekämpningsmedel och kemikalier. Samma pesticider och kemikalier som kan zap dina t-nivåer.Frukt är inte illa för dig i sig, men de kemikalier som kan komma med det är definitivt. Byt till ekologiskt nästa gång du når ett äpple i din lokala mataffär.

4 Konventionellt kött och mejeri

Eftersom vi är på ämnet för konventionell produktion, låt oss inte glömma konventionellt odlade kött- och mejeriprodukter. Innan du köper en biff eller kycklingbröst, inser du att det inte är så rent som det förmodligen verkar vid första ögonkastet.

Om det inte uttryckligen sägs att det höjdes utan hormoner eller antibiotika, så var det ganska troligt. Och vet du vad det betyder? Det stavar katastrof för dina testosteronnivåer.

Stick med frittgående hormon och antibiotikafria versioner istället, och det gäller också ägg, ost, mjölk och andra animaliska produkter.

5 Sojamjölk

Så oskyldigt som det verkar, så lämnar du bättre sojamjölk ur din spannmålskål. Sojamjölk härrör från sojabönor, som innehåller genistein – en isoflavon som blunter testosteron och ökar östrogen. Om du inte vill ha moobs, håll dig bra!

Faktum är att rensa bort alla livsmedel som kommer från soja, för att spela det säkert. Men om du går över linjen med sojaprodukter, se till att de är organiska och konsumerar dem i måttliga mängder.

6 Munkar

Dessa läckra läckerheter innehåller en generös mängd transfett. Den mycket samma typen av skadligt fett som sänker testosteronnivåerna.

Plus, munkar är mycket feta och kan orsaka att du ökar fläcken i magen. Då har du ytterligare två problem. Abdominalt fett släpper ut gifter i systemet som är farliga för dina organ och kan öka risken för att utveckla fet lever och hjärtsjukdom.

En extra tanke för dig att fundera över; Om du får för mycket fett i magen, kan du ha svårt att hitta din pecker. Tänk på vad som kan se ut nästa gång du tar hem en dam.

7 Öl

Du som gillar att skölja suds på den lokala puben hela natten är ute för ett oförskämt uppvaknande. Vet du vad som händer när du dricker en riklig mängd öl?

Samma sak som händer när du äter munkar. Du blir fet och komprometterar också dina testosteronnivåer. Plus, din metabolism tar ett hårt skott också.

Håll ditt intag av öl och någon annan alkohol som är låg för att spara dina testosteronnivåer en stor hit.

8 Vitt bröd

Zink är ett mycket viktigt näringsämne för testosteronproduktion. När du tillgriper matvanor som innehåller mycket bearbetade korn som vitt bröd, riskerar du att ha en glid i testosteronavdelningen, för att du saknar det viktiga zinkintaget. Vitt bröd är ett bra exempel på en mat som innehåller alltför bearbetad zinkbrist.

Medan du är på det, undvik alla matar som är gjorda med vitt mjöl, som kakor, kakor, bagels och bakverk. Välj alltid fullkornsversionerna, som har alla vitaminer och mineraler intakta.

9 Popcorn

Inte bara någon popcorn – mikrovågs popcorn! Det finns en bättre än genomsnittlig chans att du har gjort mikrovågs popcorn före och brände snuten ur den. Det är nog inte ens möjligt att göra mikrovågs popcorn utan att bränna den till en skarp.

Det är dåligt nog, men det blir sämre. Foderet inuti väskan innehåller ett skikt av en giftig substans som kallas perfluoroktansyra. Men du kan bara kalla det PFOA för kort. Denna otäcka lilla substans kan sätta ett chokehold på dina t-nivåer.

Du är bäst att lämna mikrovågs popcorn ur din dietplan och gå för den lösa stilen som du kan göra i en luftpoppare eller på en spishäll.

10 varmkorv

Nej, varma korv är inte bara dåliga för dig, för de är gjorda av grisar och armbågar. Det är sant, det är inte heller smakfullt eller hälsosamt heller. Men det är inte den främsta anledningen att du borde undvika dem. Det är plasten de är insvept i.

Detta plastskydd är tillverkat av polyvinylklorid (PVC). Samma saker som används i konventionella byggprodukter som tömningsplattor. Om du värdesätter ditt sexliv och förmåga att lyfta vikter, undvik varma hundar eftersom PVC orsakar hormonella störningar i kroppen.

Och samtidigt som du är på det, undvik alla matar som är insvept i plast, liksom flaskvatten. Det innehåller en annan testosteron-dödande substans som kallas bisfenol A (BPA).

Akta dig för testosterondödande livsmedel

Den ironiska saken är att vissa av de ovan nämnda livsmedlen inte är iboende “dåliga” för dig. Sojabönor är egentligen fullständiga proteiner, till exempel. Och de, tillsammans med linfrön, är höga i fiber och har många andra fördelaktiga näringsämnen.

Men om du vill fungera optimalt i gymmet och i sovrummet, måste du undvika dessa livsmedel som dödar testosteron som pesten. Jag tycker att det är ett litet offer att göra för större vinster.

Testosteron ökar kosttillskott

Om du är oroad över dina flaggande T-nivåer, överväg att ge Testo-Max ett försök.

Testo-Max innehåller D-asparaginsyra – en aminosyraregulator som skapar luteiniserande hormon. Detta är hormonet som utlöser din kropps testosteronproduktion. Lägga till den i din kost är ett helt naturligt sätt att höja dina t-nivåer utan steroider.

Leave a Reply