5 Bodybuilding Myths Du behöver verkligen sluta tro

man enjoying his shake

Tack vare forum och självtillverkade bloggar har antalet så kallade bodybuilding-experter ökat. Till följd härav har webben skett med falsk information och myter som sedan länge visat sig vara felaktiga men tros fortfarande. Oavsett om du försöker bygga mer muskler eller göra det till bodybuilding-scenen, vill jag se till att du har rätt information. Här är 5 kroppsbyggande myter som du verkligen behöver sluta tro på.

Myt No.1 – “Du kan träna en dålig diet”

Detta rykt började utan tvivel när de människor som har en genetiskt begåvad nivå av ämnesomsättning insåg att de äter skräp och fortfarande är luta. Så för dessa människor kan du äta vad du vill så länge du träffar vikterna. Tyvärr är det inte fallet för majoriteten av oss, speciellt de som jagar en scenfärdig kroppsbyggnad.

Näring är viktigare för kroppsbyggnad än att lyfta vikter , men det är ingen tvekan om att de två går hand i hand. Att följa ett ordentligt näringsprogram innebär att du ställer in dina kalorivärden under fyllning, skärning eller rengöring av faser. För att maximera muskelväxten följer du högt, högt kolhydrat, måttlig fet diet. När det är dags att skära, behåller du proteinförbrukningen högt men börjar bli mer selektiv med ditt karbintag. Att räkna dina kalorier via en app som MyFitnessPal kommer att vara till hjälp för att du inte ska äta för mycket eller för lite.

Låt oss säga att du försöker få scenen redo och du överdriver inte med hänsyn till kaloribegränsningar. Visst, vikt träning och cardio bränna några av de överflödiga kalorierna, men inte tillräckligt för att göra ett doft i en skräpmatbaserad diet av 4000 kalorier per dag. Dessutom är näring ungefär mer än bara kalorier; det handlar om kvaliteten på dessa kalorier.

Tror du att Phil Heath äter pizza, glass och pommes frites under hans träning för att bli Mr Olympia? Helvete nej!

Myt No.2 – “Låga reps bygger, höga reps skär”

Denna myt började med de bästa avsikterna; för att förenkla den ganska komplicerade processen med bulkning och skärning. Det skulle vara trevligt om det var så enkelt, men den här myten är inte baserad på några faktiska vetenskapliga studier.

Sanningen är att för att bygga större muskler måste du lägga muskelvävnaden under stress via rätt tid under spänning. Detta representeras i sekunder som de koncentriska, isometriska och excentriska rörelserna. Till exempel skulle 2/0/2 brytas ned enligt följande:

● 2 sekunder lyftar vikten (koncentrisk)
● 0 sekunder pausning (isometrisk)
● 2 sekunder sänker vikten (excentrisk)

Den här tidsbaserade stressorn utlöser behovet av att muskeln anpassas via tillväxt. Ja, låga repetitioner och tunga vikter spelar en roll i muskelhypertrofi men det är inte den heliga graden av muskeltillväxt. För att se de bästa resultaten av muskelbyggnaden , vill du cykla genom ett månatligt periodiseringsprogram med höga och låga repetitioner. Kom ihåg; Ju lägre repetitioner desto tyngre vikter borde vara.
Prova denna rutin ut för storlek:

● Vecka 1: Uthållighet: 12 till 15 repetitioner
● Vecka 2: Hypertrofi: 8 till 12 reps
● Vecka 3: Styrka: 5 till 8 reps
● Vecka 4: Kraft: 1 till 5 reps

Myt No.3 – “Ingen smärta, ingen vinst”

Det är definitivt ett kärlekshattat förhållande med ömhet efter träning. Det är en säker indikator på att muskeln gick igenom en hård träning, men det begränsar också rörelsen i några dagar.Fördröjd muskelsårhet (DOMS) är en del av muskelbyggnadsspelet, men är det verkligen ett tecken på att du utvecklas?

Efter träning ömhet är ett hemskt sätt att följa dina framsteg. Visst, det är ett anständigt tecken på att du aktiverar rätt muskelgrupper, men som ett sätt att bekräfta att du går fram emot dina mål är det hemskt.
Det finns några sätt att se om du blir större och starkare som är mycket mer tillförlitlig än dina ömma muskler:
● Du bör hålla reda på dina dagliga träningspass. Detta inkluderar övningar som används, uppsättningar, repetitioner, tempo och belastning. Du kan alltid se tillbaka på tidigare träningspass och anpassa dina dagens träningspassar för att driva hårdare.
● För att spåra tillväxt, skulle jag rekommendera månatliga framstegsbilder samt att använda ett mätband kring viktiga muskelpunkter: lår, midja, bröst och armar. Revel i din ömhet, men håll dig vetenskaplig med dina mätningar.

Myt No.4 – ‘Proteinshakes är bara för träningsdagar’

Du går ut i gymmet, skaka upp den flaskan och ner en vassleproteinskaka. Det är allt du behöver tills din nästa träning, eller hur? I helvete heller! Även om det inte var så vanligt som det en gång var, finns det fortfarande en uppfattning om att proteinskakningar inte behövs i vilodagar. Sanningen är att de är lika viktiga (i själva verket ännu mer) på vilodagarna.

Protein är uppdelat i ett komplett utbud av de 20 biotillgängliga aminosyrorna. Big deal, ja? Jo, dessa aminosyror är själva byggstenarna i muskelvävnaden. Många studier har visat fördelarna med proteintillskott för proteinsyntes, återhämtning och tillväxt. Och om det någonsin var dags att dricka upp en proteinskaka, är det under dina vilodagar när dina muskler behöver dessa näringsämnen att komma tillbaka i spelet.

Sträva efter att konsumera mellan 20 och 30 gram protein med varje måltid. Använd ett proteintillskott två gånger om dagen, men fokusera på wholefood-måltider först.

Myt No.5 – “Du kan bli fett i muskler”

Hur är den här myten fortfarande kvar? Det är löjligt. Kort sagt, nej, ditt fett kommer inte att omvandlas till muskler genom att anta en bodybuilding-fokuserad diet och träningsprogram. Men din kropp kommer att bränna fett för bränsle samtidigt som storleken på din nuvarande muskelväv ökar. Det är ett faktum.
Tänk på att om du använder ett traditionellt bulking- och skärprogram, får du lite fett under din bulking-fas. Naturligtvis, under din skärningsfas, kommer du att bränna detta tillsatta fett. Tanken är att bli så stor som möjligt, luta sedan ut samtidigt som du behåller den största mängden muskelmassa. Med detta sagt har denna metod förlorat en del av dess popularitet i de senaste tiderna till förmån för året runt ren-bulk-programmet.

Få dina fakta rätt

Bodybuilding myter kan snabbt förstöra dina framsteg, men lyckliga för dig, du är nu mer upplyst än du var 10 minuter sedan. Men det finns inget behov av att ta mitt ord för det. Du kan söka upp olika vetenskapliga studier själv för att verifiera dessa fakta.

När det gäller din hälsa, har du inte råd att ta några chanser. Gör din egen forskning med webbplatser som NCBI . Anta denna vana och du kommer att vara den enda som lägger kroppsbyggande myter direkt.

Var inte rädd för att komplettera

Kompletterande med naturliga produkter är en no-brainer. Du får nytta av snabbare muskeltillväxt, med ingen av de faror som är förknippade med steroidanvändning.

CrazyBulk erbjuder ett brett utbud av 100% säkra, naturliga bodybuilding tillskott. Du borde verkligen kolla in deras sortiment om du är seriös om att få händerna snabbt.

Finns det en myt jag inte listade att du skulle vilja gå bort? Låt mig veta i kommentarerna nedan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *