Ska du skrapa vila dagar för gott?

man sitting on a bench in the gym

Vila dagar. För gymnoten är de den onda nödvändigheten du trodde du behövde i ditt program. Medan andra klagar behöver de mer motivation att hålla sig till sitt träningsprogram, du å andra sidan klagar på att du behöver motivation att vila.

Hittills har du förmodligen tagit den obligatoriska en vilodagen av ditt program och du kan till och med ha lagt till två eller tre på råd av någon “coach”, tidningsartikel eller helt enkelt för att det anges i programmet du råkar följa.

Men kan du bli vilseledd? Skulle de kunna styra dig fel?

Egentligen kunde de. Låt oss gå över några anledningar till varför du kanske vill överväga att släppa dessa jävla vilodagar och få din röv i gymmet 7 dagar i veckan som du alltid har drömt om att du kan.

3 Goda skäl att skrapa vilodagar

Du vill ha skäl att inte vila, ja här är 3 bra:

1 Det håller dig mentalt i zonen

Har du någonsin de tiderna där du kommer tillbaka efter en vilodag och du bara inte känner för att träffa gymmet? Vi har alla varit där och det suger. Du bröt din fart och behöver nu plocka upp den igen.

Genom att träna sju dagar i veckan, även om vissa dagar är ljusare och kortare, får du stanna kvar i den gymnastikens mentalitet. För vissa kan detta betyda en stor skillnad mellan framgång och misslyckande.
Om du är den typen för att så småningom låta en vilodag bli två och det blir till en vecka och veckan i en månadslång gymnastik, behöver du varje dag träning säkert.

Även om du inte är någon som slår av vagnen lätt, om den dagen avtar din hunger, dödar den din körning – och du kommer att lämna resultat på bordet på grund av det.

2 Det håller ditt centrala nervsystem att skjuta

En annan stor fördel med daglig träning är att det håller på att avfyras i ditt centrala nervsystem. Detta är en annan punkt som du sannolikt har upplevt tidigare. När du tar det avbrott i gymmet, går du tillbaka och känner dig lite lustig nästa dag. Det är som att din hjärna säger att dina muskler ska komma i kontrakt och de tar sin söta stund med det.

Detta stämmer inte bra för att träffa PR. Det beror vanligtvis på att din CNS blir lite lat. Det saknade en träningsdag och gick in i avslappningsläge. Nu behöver du ge det en snabb spark upp rumpan och få den att skjuta igen.

Om du inte tar den vilodagen, hoppar du över hela problemet.

3 Det stokes din metaboliska eld

Slutligen är den sista anledningen att överväga att döma de vila dagarna för gott, för att slå på gymmet varje dag, även om det bara för några få uppsättningar kommer att gå långt för att kväva din metaboliska eld.

Om ditt mål är fettförlust eller om du vill stanna lunan på lång sikt, har du en högre vilande metabolisk takt kommer att hjälpa dig allvarligt. Ju mer energi du brinner dagligen i vila, desto lättare är det att bränna fett.

Forskning har visat att efter att ett träningsprogram har genomförts har vilande metabolisk hastighet uppmätt morgonen efter träning betydligt högre (cirka 9,4% enligt forskning som publicerats i Journal of Applied Physiology) än baslinjen. Detta kan också förbättra total lipidoxidation i kroppen, vilket leder till överlägsen viktminskningsresultat.

Du kan skörda denna fördel sju dagar i veckan om du tränar dagligen.

Träning är dålig: Hur man gör en 7-dagars träning klokt

Okej vänta lite. Innan du släpper ditt nuvarande program och tror att du kommer att gå boll-i-väggen sju dagar i veckan framåt, måste du notera: du måste göra det klokt eller du kommer attsluta överträffas.
Alla de saker som de sa om din kropp behöver tid för återhämtning och ditt CNS blir bränt ut. Ja, det visar sig att det finns någon sanning. Inga bekymmer men. Du kan komma runt om du tränar på ett smart sätt.

Här är vad du ska göra.

1 Kort och söt

Först, håll de sessionerna korta och söta. Visste du att långvariga träningspassar kommer att slå ner ditt CNS mer än korta, men intensiva? Så gör några all-out-uppsättningar och sedan ta helvetet ur gymmet. Det finns inget behov av att sitta där och hamra varje muskelgrupp i glömska. Gör det och du behöver dagar för återhämtning. Det är inte vad vi är här efter.
Gör några uppsättningar och få dem att räkna. Det är vad som får dig vinster.

2 Bryt upp det

Vad som också är sant är att varje muskelgrupp, när den slår hårt, behöver 48 timmar att vila och bygga upp sig själv. Du vill inte slå dem före det eller du ska betala ett pris – priset på inga framsteg.
Så krossa din kropp. Kroppsdelskivor rekommenderas inte ofta eftersom de inte är så “fördelaktiga”, men skruvar det. Om du är i gymmet 7 dagar i veckan har du tid att träna varje muskel individuellt.

Visst, om du bara träffar en viss muskel en gång var 10: e dag då, ja, det blir inte det bästa sättet att få resultat. Men om du kan träffa varje muskelgrupp en gång vart fem dagar är du gyllene.

3 Få extra hjälp

Vet att det finns vissa kosttillskott på marknaden som kan påskynda din återhämtningsgrad, vilket minskar behovet av att ta dessa dagar i gymmet. Att sippra några BCAA: s under träningspasset är till exempel ett smart drag, med ett vassleisolerat proteinpulver omedelbart efter träning är det en annan som säkerställer snabb återuppbyggnad av magert muskelvävnad och att lägga till något som HGH-X2 till din rutin kommer att hjälpa till att inte bara minska din återhämtningstid, men också främja fettförlust också.

Medan kosttillskott inte kommer att göra eller bryta dina framsteg, kan de definitivt hjälpa dig att ge dig en välbehövlig ökning ibland.

4 Observera att intensiteten kommer på många sätt

Slutligen, kom ihåg att intensiteten kommer på många sätt. Släpp idén att du måste trycka tung vikt för att det ska vara en “bra” träning. Hög rep träning kan vara lika förödande för din kropp.

Tror du mig inte?

Nästa gång du är i gymmet, gör 6 uppsättningar av 15 rephockor med 45 sekunder vilande däremellan. Se om du inte skriker för mamma när det här är över.

Hög repräning och tung lastutbildning beskattar kroppen på olika sätt, så genom att växla mellan dem kan du förhindra att ditt CNS brinner ut och gör det möjligt att träna dagligen.

Variation är livets krydda. Använd den!

Tänk på resten av dagen. De kanske inte är lika viktiga som du någonsin trodde. Med rätt tillvägagångssätt kan du bara säga så länge till dem och hej att göra det du älskar mest. Varje. Enda. Dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *